Vierde thematraining: Lob

Omdat we zo blij zijn met onze vele nieuwe leden (en nog enkele aspirant-leden) bieden we sinds het begin van dit seizoen gratis training aan, voor iedereen die dit leuk vindt. We zien dat vooral de nieuwe leden hiervan gebruik maken. Maar uiteraard zijn ook onze leden die al langer lid zijn welkom om een keer mee te draaien.

De thematraining van afgelopen maandag 2 oktober was vooral gericht op onze nieuwe leden. Sommige van hen hebben al wat meer ervaring met de badmintonsport. Maar er zijn er ook een aantal die badminton hiervoor alleen maar kenden van de camping, gezellig op een veldje naar elkaar toe slaan. Omdat dit laatste meestal bovenhands gebeurt is een onderhandse slag soms nog best een uitdaging. Daarom was deze avond het thema: de onderhandse lob (diep in het achterveld).

Opnieuw waren er 14 enthousiastelingen die deze techniek wel eens wilden oefenen. Marida legde de techniek eerst uit en daarna werd deze gedemonstreerd met wat hulp van Pieter die de shuttles aangooide. Hoe dit eruit zou moeten zien bij juiste techniek zie je in dit (ietwat vage) YouTube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=bg-Jq8LXAgE
Daarna ging iedereen natuurlijk zelf oefenen. Alle deelnemers oefenden in tweetallen. Waarbij de shuttle steeds werd aangegooid door de ene speler en er na 10x gewisseld werd zodat de andere speler ook kon oefenen.

Pieter en ik vonden deze training erg leuk om te geven omdat het verschil tussen het begin van de training en het einde ervan zo ontzettend groot was. Waar onze deelnemers in het begin soms nog naast de shuttle sloegen, konden ze zich aan het einde van de training niet eens meer herinneren dat ze dat in het begin deden. En dat is natuurlijk precies de bedoeling! De slagen moeten natuurlijk gaan voelen.

Maandag 9 oktober gaan we een techniek oefenen die heel belangrijk is in het mix en dubbelspel. Vooral dames die hierin uitblinken worden graag uitgenodigd voor een mixed-double partij.
Voor wie er alvast op wil Googlen: de “Net drop”. Deze techniek kan met de forehand, de back-hand maar ook als “steek” worden gespeeld.