Derde thematraining: Backhand korte service

Een van de belangrijkste onderdelen van badminton: de service! Want als jouw service niet voldoende goed is, zal er weinig rally zijn omdat de tegenstander jouw service al snel af zal kunnen smashen.
Om onze nieuwe leden dit zo snel mogelijk onder de knie te laten krijgen verzorgde Pieter op maandag 25 september een training van de backhand short service. Dit is de meest gebruikte service in de badmintonsport.
Eerst werden de regels uitgelegd en daarna demonstreerde Pieter enkele “foute services” en vervolgens hoe het dan wel zou moeten. Wie de training gemist heeft kan hier de techniek ook nog even terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=kzWpvuWeih0
Daarna gingen de deelnemers natuurlijk zelf aan de slag. Ondertussen liepen Pieter en Marida weer rond om af en toe wat aanwijzingen te geven.
Je zag het vertrouwen van de deelnemers met de minuut toenemen. Alsmede het besef dat je een service echt volledig kunt controleren en beheersen, als je hem maar goed oefent.
We willen iedereen dan ook de tip meegeven: als je een keer langs de kant zit te wachten tot je mee kunt draaien bij een partijtje (bij oneven aantal aanwezigen): pak dan de emmer met oude shuttles en ga gewoon op een lege baan achter elkaar je service oefenen. Zo krijg je het gevoel en de vastigheid het beste te pakken!

Volgende week maandag (2 oktober) zal het thema de “forehand lob” zijn. Dit is voor de meer ervaren spelers niet de moeilijkste techniek. Maar beginnende spelers hebben vaak meer moeite met de onderhandse slagen dan met de bovenhandse slagen (zoals clear en drop-shot). Dit zal dus een heel goede training worden om een grote verbeterslag te maken in je badmintontechniek.