Tweede thematraining: Dropshot

Op 11 september was alweer de tweede thematraining. Er waren iets minder aanwezigen dan de vorige keer vanwege de extreme warmte die dag. Maar toch nog 12 personen die wel eens kennis wilden maken met de dropshot techniek! Deze slag is dus een leuke techniek om een poging te doen de aanval weer over te nemen wanneer je in de verdediging bent gedrongen. Extra leuk is als je deze techniek voldoende beheerst om de tegenstander te doen denken dat je een clear gaat slaan of een smash!
De basisgrip is hetzelfde als bij de “clear”. Ik heb opnieuw een leuk filmpje gevonden waarin de techniek goed wordt uitgelegd. Meteen goed om je Engels een beetje op te halen: https://www.youtube.com/watch?v=u–taRfMoTs

Op maandag 18 september was er geen thematraining vanwege de “Nationale Sportweek” actie.
Maar op maandag 25 september zullen Pieter en ik weer een thematraining organiseren. We gaan dan een heel belangrijk thema behandelen. De service! Specifiek de “backhand service”.
Een goede service is het halve werk! Hierbij alvast de officiële regels. Volgende week volgt ook weer een filmpje voor wie het nog eens goed wil bekijken. Graag tot maandag 25 september, iedereen mag deelnemen!

Wanneer is een service goed?

Een badmintonservice is goed als:

de serveerder onderhands slaat
de serveerder de shuttle in het diagonaal er tegenover gelegen speelvak speelt
de serveerder niet op of tegen de lijnen van het speelveld staat met zijn/haar schoenen
de serveerder tijdens de service met beide voeten op de grond staat

Wat is een onderhandse service?

Een opslag in badminton is alleen juist als het racketblad ten opzichte van het handvat tijdens de service naar beneden wijst. Een handige vuistregel: zorg ervoor dat het racketblad onder je hand is tijdens de service.

Hoe hoog mag je de shuttle raken wanneer je serveert?

De officiële spelregels zeggen: “Bij een correcte service moet de shuttle op het moment dat het racket van de serveerder deze raakt zich geheel onder het middel van de serveerder bevinden.”

Het middel is een denkbeeldige lijn rondom het lichaam van de speler die serveert, lopend over het laagste punt van beide onderste ribben. Een handige vuistregel: raak de shuttle op navelhoogte of lager tijdens de service.