Uitstekende deelname bij eerste thematraining!

Maandag 4 september organiseerden we de allereerste thematraining. Deze training wordt, zolang er geïnteresseerden zijn, iedere maandag vanaf 20.15 uur gegeven. Voor alle leden (en mensen die kennis komen maken met onze geweldige sport). Omdat je voor de oefeningen zoveel mogelijk wordt ingedeeld op eigen “sterkte” zou de training in principe voor iedereen leuk moeten zijn. Dus iedereen is ook zeker welkom! Om mee te doen hoef je je niet aan te melden. Gewoon op tijd aanwezig zijn, dan kan je gewoon aansluiten.

Zoals gezegd heeft de Badminton Vereniging Breukelen op dit moment geen gediplomeerde trainers. Marida (schrijfster van dit stukje) en Pieter hebben ons opgegeven om deze trainingen voorlopig vorm te geven.

Afgelopen maandag was het eerste thema de “clear”. Iets specifieker: de Forehand Overhead Clear. De Backhand clear komt later dit jaar ook nog aan de orde. Er waren 14 geïnteresseerden die meededen! Ontzettend leuk. Aan het begin van de training werd eerst uitgelegd wat de forehand clear precies inhoudt. Daarna probeerden Marida en Linda (Pieter even afwezig) de techniek te demonstreren. Voor wie het nog even echt goed wil zien verwijs ik naar dit YouTube
filmpje. Sorry voor de reclames. Maar het is een kort en duidelijk filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=S2brZPqx288
Daarna kon iedereen in tweetallen de techniek gaan oefenen. Waarbij onze voorzitter Evert en ikzelf probeerden mensen nog wat aanwijzingen te geven tijdens het oefenen. Maar met 14 deelnemers was dat nog best een uitdaging!
We hopen dat iedereen het leuk vond en dat er volgende week opnieuw veel deelnemers zullen zijn.
Uiteraard is deelname niet verplicht, er zullen altijd banen beschikbaar blijven om gewoon onderling vrij te spelen.

De tip die ik nog even extra wil meegeven (waar in het filmpje niet over wordt gesproken): zorg ervoor dat je niet in je racket knijpt, houd je racket losjes vast! Je zult merken dat de shuttle, bij juiste techniek, dan een stuk verder achterin komt.

Aankomende maandag 11 september wordt het thema: “Dropshot” behandeld. We beginnen met de basis dropshot. Dit is een erg leuke techniek om te oefenen. En een stuk minder vermoeiend dan de clear!

Graag tot dan!