Over de BVB

Badminton, een simpel spelletje voor op het strand of op de camping? Echt niet! Badminton is een dynamische actieve en intensieve sport die zelfs op olympisch niveau wordt beoefend. En wie eens tijdens een competitiewedstrijd op een vrijdagavond komt kijken in de sporthal aan de Broekdijk Oost, zal zien dat er aardig wat zweetdruppeltjes kunnen vallen bij een fanatiek partijtje badminton. Badminton is een individuele sport ! Ook dat is helemaal waar. Maar badminton is tevens een teamsport, waarbij in heren-, dames- en mixed dubbels spelers als team moeten functioneren om de tegenstander te snel af te zijn.

Ook in Breukelen wordt deze sport beoefend, en wel bij de BadmintonVereniging Breukelen (BVB). Voor de fanatiekelingen is er de mogelijkheid om in de districtscompetitie de krachten te meten met verenigingen uit de regio. Het overgrote deel van de seniorenleden (van 18 tot 62 jaar) speelt echter op recreatieve basis. Gewoon op de maandagavond of donderdagavond een beetje shuttelen. Prima voor alle spieren die in het dagelijks leven niet vaak worden gebruikt.
Heb je zin om mee te doen, loop dan eens binnen op een maandag- of donderdagavond. Neem je sportspullen mee, wij zorgen voor een leenracket en je kunt direct aan de slag!